Per-Magnus Persson in action
Per Magnus Persson fotograferar sommarbilder.
Vi presenterar Per Magnus Persson
En av de första fotograferna som värvades till Johnér var Per Magnus Persson och hans bildspråk blev ganska snart synonymt med den typiska Johnérbilden. En typisk Johnérbild är som du kanske redan vet, ljus, skir, naturlig och skandinavisk.

Per Magnus var som 24-åring assistent åt självaste Irving Penn i New York. En av hans viktigaste lärdomar från den tiden är att man alltid ska förbereda sig noga för uppdraget, och sedan med ett leende ta dagen som den kommer.
Kam.
Per Magnus om ett minne från Irving Penns studio i New York:
"Vi fotograferade ett porträtt av skådespelaren Donald Sutherland, och mr Penn och mr Sutherlands stylist tjafsade om frisyren. Penn ville ha ett vilt rufs medan stylisten ville ha en ordnad, välkammad och stilig look. Penn rufsade till håret, vilket medförde att stylisten rusade dit med kammen och återigen placerade hårstråna rakt och noggrant. Penn vann till slut den något märkliga kampen gällande placeringen av Sutherlands lockar, nu med den något trötte skådespelaren på sin sida. Bilden i Vogue blev till slut en rufsig sådan."
Per Magnus Persson fortsätter att vara en av våra mest tongivande fotografer
Enligt honom själv är hans favoritmotiv människor, stilleben och inredning, men vi som betraktar Per Magnus bilder utifrån, skulle beskriva det som att han skildrar det goda i livet. Bilder som får oss att längta bort.

Nu för tiden spenderar Per Magnus en del av året i Thailand, så är du på jakt efter härliga semesterbilder kan det vara bra att skriva in det här i sökfältet: Thailand "Per Magnus Persson".